Warmtenet
Webinar

Webinar "Flexibili-tijd" 13 maart

28 februari 2023

Wat is de flexibiliteitspotentie van power-to-heat (P2H) en seizoensopslag van warmte voor het elektriciteitssysteem?

Wat zijn de businesscases voor de verschillende vormen van P2H en warmteopslag? Wat zijn de voor- en nadelen van deze technieken op woning, wijk, regio en nationaal niveau? En welke partijen in de markt hebben welke incentives om P2H en warmteopslag verder te ontwikkelen?

Op maandagmiddag 13 maart van 13.00 tot 17.00 u. brengen TKI Urban Energy, KWR en de Nationale Learning Community Systeemintegratie de warmte- en elektriciteitssectoren bij elkaar in Nieuwegein (Nederland) en online, om deze vragen te beantwoorden.

Op deze dag presenteren CE Delft en KWR de resultaten van twee studies op het gebied van warmte, elektriciteit en flexibiliteit. CE Delft vertelt over een onderzoek naar de potentie van “power to heat”(P2H) en warmteopslag. En KWR presenteert het COHEASY-project waarin casusgericht wordt gekeken naar de bijdrage die warmtesystemen met P2H en ondergrondse warmteopslag kunnen leveren aan het flexibiliseren van het elektriciteitssysteem. Daarna zal een expertpanel met vertegenwoordigers uit de warmte- en elektriciteitssectoren de discussie met elkaar en met het publiek aangaan. Tenslotte zal een aantal innovatieve P2H- en warmteopslagbedrijven het publiek inspireren met hun flexibiliteitsoplossingen voor het elektriciteitsnet.

Dit evenement kan zowel op locatie in Nieuwegein als digitaal via livestream worden bijgewoond. Je kunt je voorkeur aangeven in het inschrijfformulier.

Meer info: programma en inschrijfformulier

COHEASY project

Alle platformen van ODE