Warmtenet
Het Smart Cities Information System (SCIS) publiceert brochures over warmtenetten

Het Smart Cities Information System (SCIS) publiceert brochures over warmtenetten

30 maart 2020

Het Smart Cities Information System (SCIS) brengt projectontwikkelaars, steden, instellingen, industrie en experts uit heel Europa samen om gegevens, ervaring, knowhow uit te wisselen en samen te werken aan het creëren van slimme steden en een energiezuinige stedelijke omgeving.

SCIS heeft onlangs twee brochures gepubliceerd

1. stadsverwarming en -koeling

2. warmtenetten aangedreven door warmtepompen

De oplossingsbrochures geven informatie over verschillende innovatieve oplossingen, leggen het 'wat en waarom' uit, bieden bedrijfsmodellen, bestuursmodellen en reguleringsmaatregelen aan, informeren over de ervaringen die er zijn opgedaan en geven informatie over SCIS-projecten die de oplossingen al hebben geïmplementeerd en die u dus kunnen helpen met ervaring uit de eerste hand en praktische demonstraties.

Ook voor warmtenetten in Vlaanderen is dit interessant: de eerste brochure geeft een helder overzicht van de uitdagingen en lessen voor toekomstgerichte warmtenetten, inclusief een lijst van 22 Europese projecten ter inspiratie. En steeds vaker zien we ook in Vlaanderen hybride warmtenetten op lage temperatuur in combinatie met warmtepompen.

De twee brochures kunt u hier terugvinden:

 

Alle platformen van ODE