Warmtenet
Deense stad Aarhus: grootschalig geothermisch warmtenet

Deense stad Aarhus: grootschalig geothermisch warmtenet

25 februari 2022

De stad Aarhus in Denemarken en het Deense Innargi kondigen een project aan voor de ontwikkeling van het grootste geothermische warmtenet in de Europese Unie.

Het op geothermische energie gebaseerde verwarmingsbedrijf Innargi, opgericht door A.P. Moller Holding, heeft een overeenkomst met een looptijd van 30 jaar gesloten voor de ontwikkeling en exploitatie van de grootste geothermische verwarmingsinstallatie van de EU in de stad Aarhus in Denemarken. Door circulaire, constante basisenergie voor warmtenetten te leveren, biedt Innargi een groen en duurzaam alternatief voor biomassa, steenkool en gas.

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 13% van alle broeikasgasemissies in de EU, wat neerkomt op 432.000.000 ton broeikasgassen per jaar. Met grootschalige geothermische verwarmingsinstallaties is het mogelijk miljoenen woningen met groene energie te verwarmen, ook als er geen wind of zon is. Wanneer geothermische energie verwarming op basis van koolwaterstoffen vervangt, kan een gemiddeld gezin zijn CO2-voetafdruk met wel 6 ton per jaar verminderen.

Lees meer

Alle platformen van ODE